Samenwerking met Eindhoven sport

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, leuk en gezellig. Je ontmoet er ook veel nieuwe mensen mee en participeert in de maatschappij. Sport is een belangrijke aanvulling in het dagelijks leven.

Wie ben ik?

Mijn naam is Imke van Houtum en ik ben werkzaam als (buurt)sportcoach aangepast sporten bij Eindhoven Sport, onderdeel van de gemeente Eindhoven. Mijn motto: Iedereen moet kunnen genieten van sporten en bewegen! Door middel van sportstimulering probeer ik, iedereen die in welke mate dan ook een beperking ervaart, te activeren/stimuleren om meer te gaan bewegen. In principe komen alle vragen op het gebied van sporten en bewegen met een beperking bij mij terecht. Deze vragen kunnen vanuit sportverenigingen komen, maar ook vanuit scholen, organisaties, instellingen, ziekenhuizen, revalidatiecentrum en inwoners van Eindhoven.

De Sportcoach

Een van de taken die ik uitvoer is ‘de sportcoach’. Ben je op zoek naar een passende sport of beweegvorm? Of heb je vragen over bijvoorbeeld vervoer of hulpmiddelen? De sportcoach adviseert en ondersteunt mensen met een ‘beperking’ bij het vinden van een juiste sport of beweegvorm.

Misschien heb je persoonlijk advies of ondersteuning nodig bij het vinden van de juiste sport of heb je specifieke vragen over jouw mogelijkheden. Een sportadvies is handig als je wel wilt sporten, maar nog niet precies weet welke sport voor jou geschikt is. Misschien wil je nog wat vragen stellen voordat je daadwerkelijk contact opneemt met een sportaanbieder. Er is altijd ruimte voor vragen, of deze nu algemeen of misschien alleen voor jou van toepassing zijn.

De sportcoach uit Eindhoven is aangesloten bij een regionaal sportloket, genaamd Uniek Sporten Zuid Brabant. Samen met 6 omliggende gemeentes proberen zij het sporten en bewegen voor mensen met een beperking toegankelijk te maken.

Alvast oriënteren op het sportaanbod in jouw regio? Bekijk dan de website Uniek Sporten. Hier vind je, zowel landelijk als lokaal, sportaanbod voor aangepaste sporten https://www.unieksporten.nl/brabant.

Mocht je geïnteresseerd zijn of vragen hebben over welke sport geschikt is voor uw kind, neem dan contact op met Imke van Houtum, Sportcoach aangepast sporten, via e-mail: i.van.houtum@eindhoven.nl of bel naar 06-44057467.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het motto van Jeugdfonds Sport en Cultuur is ‘alle kinderen en jongeren moeten kunnen sporten!’ Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

Meer informatie vind je op: www.jeugdfondssportencultuur.nl

Wil je op de hoogte blijven van Uniek Sporten? Volg dan Uniek Sporten Zuid Brabant op de website, facebook en Instagram.