Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Kinderboekenweek

17 oktober 2021

Wat zijn wij TROTS! Op onze leerlingen, op ons team, op alle gasten die ervoor gezorgd hebben dat wij met z’n allen een fantastische Kinderboekenweek hebben gehad.

Het thema van de Kinderboekenweek was: worden wat je wil. Er zijn elke dag gasten in de school geweest, die iets hebben verteld over hun gave, mooie, spannende of "gewone" beroep. De papa's, mama's, opa en bekenden van juffen en meesters hebben het supergoed gedaan. In een paar klassen zijn zelfs kleine cadeautjes uitgedeeld. Denk bijvoorbeeld aan een tandenborstel met tandpasta van de mondhygiënist. Er was een vrachtwagen op school, er zijn groepen naar de brandweerkazerne geweest, er was een hoogleraar, een slaapdeskundige, een ICT-er, een verkeerskundige, een politieagent, een verpleegkundige, een kapster, een boomkweker, een professionele schminker... en nog veel meer. Een paar groepen zijn op bezoek geweest in de praktijklokalen van onze collega's van VSO De Korenaer. Handig hoor, zo bij elkaar in het nieuwe gebouw! We hebben geleerd hoe pizza's worden gemaakt (en ze ook geproefd) Dankzij vier muzikale meesters hebben we met z'n allen genoten van een spetterend optreden door onze eigen "Avenir-band".

Aan de kinderen is gevraagd om na te denken over een nieuwe naam voor deze band, die nog vaker gaat optreden. We hebben al een paar grappige en creatieve namen gehoord. We zijn benieuwd welke uiteindelijk door de band gekozen wordt. Tussen al deze speciale activiteiten door, is er natuurlijk ook veel aandacht geweest voor boeken, (voor)lezen, de Gouden Griffels en andere bekroonde boeken. We kijken alweer uit naar het volgende thema waar we met elkaar mee aan de slag gaan.

 



Nieuwsarchief