Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Interactieve studie(mid)dag, cursus of teamscholing ?

03 april 2019

Volop in ontwikkeling met je school, wil je de expertise van jezelf en of je team naar een hoger niveau tillen? Op zoek naar een praktische en interactieve invulling van een studiedag met het team? De Rungraaf Ondersteuning heeft gedragsspecialisten die je hier graag bij helpen.

 

Voor het nieuwe schooljaar willen we graag een aantal nieuwe speerpunten onder de aandacht brengen:

  • Autisme BelevingsCircuit. Een circuit met praktische opdrachten waarin je de denk- en gevoelswereld van autisme gaat ontdekken.
  • De kracht van groepsdynamische processen. Een training/teamscholing gericht op het ontdekken en toepassen van vaardigheden, competenties en kwaliteiten om tot een veilige, ondersteunende en positieve omgang te komen.
  • Hoe herken en versterk je executieve functies? Wat zijn executieve functies, welke kennen we en wat hebben ze te maken met gedrag en schoolprestaties? Wij geven je praktische adviezen die direct toepasbaar zijn in de klas.
  • Kleuterbrein – kleuterzijn: Het jonge kind in ontwikkeling.
    Kerndoelen, presteren, de doorgaande lijn naar groep 3, maar ook spelen en bewegen…In dit preventieve aanbod verbinden we deze (soms contrasterende) belangen, kijken we naar breinontwikkeling en (opvallend) gedrag. We verbinden kennis en praktijk.
  • Meer grip krijgen op en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag,gebaseerd op DDG. Vergroot je inzicht en kennis rondom dit thema en ontdek welke mogelijkheden je hebt in contact met leerlingen, ouders, collega’s om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.
  • Pedagogische gespreksvoering/Het voeren van effectieve oudergesprekken.
    Handvatten om een positieve, heldere en verbindende communicatie te bewerkstelligen worden aangereikt.

 

Interesse in een van bovenstaande onderwerpen, behoefte aan een inspirerende invulling van je teamdag ? Neem contact op met De Rungraaf Ondersteuning en wij gaan hierover graag in gesprek met je.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Contact

De Rungraaf Leuvenlaan

De Rungraaf Koenraadlaan

De Rungraaf, Scholing en advies

Combinatie Jeugdzorg (MKD's Eindhoven, Veldhoven en Valkenswaard)