Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Dinosaurussen bij Groep 4B

04 juli 2023

De afgelopen 3 weken heeft groep 4B gewerkt met het thema dinosaurussen. Zo was de arrangement tijd volledig ingericht op het thema en hebben de leerlingen veel boeken gelezen over dino’s. Ook waren alle knutselwerkjes op dinosaurussen gericht. De leerlingen hebben zelf fossielen gemaakt, dinosaurussen gekleid en dino-eieren gemaakt van papier-maché.

 

Naar het Oertijdmuseum

Gedurende de hele periode stond er een zandbak in de klas waar de kinderen, als echte archeologen, dino’s uit konden graven. Zo konden ze alvast oefenen voor het bezoek aan het Oertijdmuseum in Boxtel. Hier stonden ze oog in oog met levensgrote dinosaurussen en leerden ze veel over hoe dinosaurussen leefden.

 

 

 

 

 

Een eigen dino-museum

Ook gingen de leerlingen tijdens deze periode zelf op onderzoek uit. Ze hebben allemaal een dinosaurus mogen kiezen om hun spreekbeurt over te houden. Hun uiteindelijke opgedane kennis werd vorige week tentoongesteld in een echt dinomuseum. Voor de gelegenheid was de speelzaal aangekleed als museumzaal. De kinderen verkochten kaartjes aan belangstellenden en hebben zelf rondleidingen gegeven aan hun ouders om zo vol trots te laten zien wat ze allemaal gemaakt en geleerd hadden.

 Nieuwsarchief