Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

23-04-2020: Heropening 11 mei - 1e update

23 april 2020

In dit nieuwsbericht geven wij u een eerste update m.b.t. de heropening van onze school per 11 mei 2020.

 

Scholen weer open: SO en SBO

Vanaf 11 mei gaat het speciaal (basis) onderwijs weer volledig naar school. Het voortgezet (speciaal) onderwijs blijft afstandsonderwijs geven en kan zich alvast voorbereiden op de hervatting van fysiek onderwijs vanaf 1 juni op basis van 1,5 meter.

 

Organisatie

We zijn momenteel druk bezig met voorbereidingen om weer open te kunnen. De personele bezetting is een van de eerste zaken die we in kaart brengen. Daarbij hebben we te maken met een aantal factoren die ervoor zorgen dat we niet beschikken over het volledige team: bijv. zieke collega’s, collega’s die tot de risicogroep behoren etc.
We zetten daarom extra personeel in en sommige medewerkers gaan tijdelijk meer werken, maar desondanks hebben we te maken met onderbezetting.

 

We maken een planning en streven ernaar om alle kinderen zoveel mogelijk op te vangen maar dat gaat niet voor alle dagen lukken!

 

We vragen uw begrip daarvoor!

U krijgt binnenkort de planning waaruit blijkt wanneer uw kind naar school kan komen.

 

Als de leerkracht van de groep ziek wordt dan kunnen de kinderen niet naar school komen vanwege de verminderde capaciteit van het team. Kinderen die voorheen tijdens de sluiting al werden opgevangen (cruciale beroepen) vangen we dan wel op in een andere groep.

 

Als leerlingen ziek zijn mogen ze niet naar school komen. Leerlingen met klachten, conform RIVM-richtlijnen, moeten opgehaald worden en mogen niet op school blijven.

 

We zullen veel aandacht besteden aan de sociaal-emotionele aspecten van het weer naar school gaan, het is als het ware een hele nieuwe start. Daarnaast gaan we na de opstart goed in kaart brengen waar ieder kind in zijn leerontwikkeling is gebleven en maken we een plan voor volgend schooljaar.

 

Hoe verder?

  • We maken deze afspraken samen met het team en de MR.
  • De taxibedrijven worden door ons op de hoogte gesteld.
  • De basisregels, thuiswerken, zoveel mogelijk thuisblijven, handen wassen en 1,5 meter afstand houden, zijn verlengd. Wij houden ons daar zo goed mogelijk aan.
  • We communiceren binnenkort hoe we omgaan met het protocol rondom hygiëne en consequenties voor de organisatie van het onderwijs in de school.
  • Nieuwe ontwikkelingen delen we zo snel mogelijk met u.

 

Onze school gaat zo goed mogelijk de genomen besluiten uitvoeren, de protocollen invoeren en de RIVM-maatregelen volgen.

 

We zijn trots dat we als een cruciale en vitale sector worden gezien, en een bijdrage kunnen leveren aan het zo goed mogelijk uitvoeren van onze opdracht voor de meest kwetsbare kinderen in de samenleving. Naar school kunnen gaan is essentieel voor onze leerlingen, belangrijk voor hun ouders en cruciaal voor de samenleving.

Tegelijkertijd zien we ook dat er nog verschillende psychologische, praktische en andere aandachtspunten de komende tijd aangepakt moeten worden.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat ons dit samen gaat lukken!

 Nieuwsarchief