Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Workshop "Omgaan met seksueel (grensoverschrijdend) gedrag"

29 januari 2019

Van 18 tot en met 22 maart vindt de week van de Lentekriebels plaats. Tijdens deze week wordt er aandacht besteed aan relaties en seksualiteit. Kinderen staan hier vaak open, nieuwsgierig en verwachtingsvol in. Er is veelal nog weinig schaamte, wat zich kan uiten in gedrag. Hoe gaat u als professional om met deze thema's, hoe beoordeelt u of seksueel gedrag bij het continuüm van de seksuele ontwikkeling hoort of dat er sprake is van grensoverschrijdend gedrag?

Heeft u behoefte aan meer kennis en inzicht over dit onderwerp, dan biedt onze workshop "omgaan met seksueel (grensoverschrijdend) gedrag" u hiervoor handvatten. In deze workshop leer je pedagogisch reageren vanuit de criteria van het vlaggensysteem. Deze methode helpt je om seksueel gedrag (neutraal) te beoordelen en te kijken hoe je om kunt gaan met seksueel experimenteer of grensoverschrijdend gedrag van kinderen en jongeren.

 

Klik hier voor meer informatie of om in te schrijven.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Contact

De Rungraaf Leuvenlaan

De Rungraaf Koenraadlaan

Combinatie Jeugdzorg (MKD's Eindhoven, Veldhoven en Valkenswaard)

De Rungraaf, Scholing en advies