Doelgroep
hier de toelichting op dit filter...
Thema's
hier de toelichting op dit filter...
terug naar zoekresultaten

Teamscholing : Pedagogische visie en handelen op school-en groepsniveau

 • Bevorderen en stabiliseren van positieve gedrags- en omgangsvormen.

   

  Zijn jullie op zoek naar een eenduidige visie op positieve gedrags-, omgangs- en groepsvorming? Hebben jullie behoefte om vanuit deze visie te onderzoeken hoe eenduidig pedagogisch handelen tot uiting komt en zichtbaar wordt in de praktijk? Zijn jullie benieuwd hoe de inzichten en de werkwijze ‘sociaal-emotioneel leren’ jullie hierbij op een zeer praktische wijze kan ondersteunen in het dagelijks handelen? Vragen jullie je af hoe we in dit proces ouders als partner kunnen zien en maken, passend binnen de visie van de school?

  Dan kan deze scholing effectief zijn voor jullie team!

   

  Omschrijving

  Het vormen van positieve gedrags- en omgangsvormen op school- en groepsniveau is een uitdagend en dynamisch proces waarmee jullie dagelijks te maken hebben. Verschillen in cognitief niveau, thuissituaties, culturele achtergronden, levenservaringen en kind-kenmerken zorgen voor verschillende sociale gedrags- en omgangsvormen. De werkwijze richt de aandacht op het zien en waarderen van deze verschillen, het kijken naar en betekenis geven aan gedrag en omgang, het formuleren van een gezamenlijke pedagogische visie en het ontwikkelen van eenduidig pedagogisch handelen. 


  Kenmerken 

  • Door de praktische en interactieve aard van de bijeenkomsten, met als uitgangspunt de dagelijkse praktijk, sluit de scholing aan bij de specifieke ondersteuningsvraag.
  • Door het aanreiken van passende inzichten in het ontstaan van gedrag en groepsprocessen en het delen van praktische tools geënt op de dagelijkse praktijk, wordt een werkwijze aangeboden die op school- en groepsniveau toepasbaar is.
  • Zowel het aantal scholingsmomenten, als de inhoudelijk invulling zijn geënt op de vraag van de school

   

  Wat levert het op?

  • Een gezamenlijke en eenduidige pedagogische visie en werkwijze op school- en groepsniveau.
  • Gezamenlijk kijken en luisteren naar en betekenis geven aan gedrags- en omgangsvormen.
  • Deskundigheid in het begeleiden van veilige, ondersteunende en positieve gedrags- en omgangsvormen.
  • Doelgericht begeleiden van positieve gedrags-, en omgangvormen en groepsprocessen op school- en groepsniveau.
  • Bekwaamheid in het kantelen van negatieve naar positieve omgangsvormen en omgaan met ‘onverwachte en grensoverschrijdende situaties’.
  • Ouderparticipatie vanuit gezamenlijkheid en partnerschap.

   

 • Deze teamscholing wordt op locatie verzorgd en afgestemd op de behoeftes van uw team/school. Stuur een mail naar rungraaf@aloysiusstichting.nl wanneer u de mogelijkheden voor deze scholing wilt bespreken.

   

 • Aanvraag voor "Teamscholing : Pedagogische visie en handelen op school-en groepsniveau"

  Naam *
  Organisatie *
  Telefoon *
  E-mail *
  Aanvraag voor
  * verplicht