Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Bouwupdate Nieuwbouw Eindhoven

08 februari 2021

Aannemer Dura Vermeer deelt via de bouwapp regelmatig een korte update over de bouwvorderingen in Eindhoven. Hieronder de update van afgelopen week.

Terreininrichting

In de laatste update meldden we dat we bezig waren rondom de wadi, momenteel zijn we de hoek om richting de hoofdentree, de riolering is geplaatst en nu zijn we druk bezig met het straten van de parkeerplaatsen. Helaas zit het weer op het moment een beetje tegen om op vol tempo door te gaan. We hopen na de vorst periode de terreininrichting weer op te kunnen pakken.

 

Nieuwbouw school

Aan de buitenkant zijn we inmiddels bezig met de 2 laatste gevels aan de zijde van de Marathonloop en de brandweerkazerne. De steenstrips op de 1e verdieping zijn helemaal verwerkt en deze zijn over ongeveer 2 weken gereed. Na het plaatsen van de laatste strips rest ons aan de gevel alleen het monteren van de kunstofkozijnen en het plaatsen van de zonweringen nog.

In de eerste week na de vakantie is onze stoffeerder gestart met het leggen van de marmoleum op de 1e etage. Deze heeft de kleur mint groen, zoals te zien op onderstaande foto.

 

Naast de stoffering zijn ze ook gestart met het afhangen van de deuren in de lokalen en het afwerken van de zogeheten 'natte' ruimtes, denk hierbij aan de toiletgroepen en douches. In deze ruimtes is een troffelvloer verwerkt. Dit is een slijtvaste en slipvaste vloer die gemakkelijke schoon te houden is.

Op de begane grond zijn we bezig met de laatste wanden te behangen en het afmaken van de systeemsplafonds. Ook hier gaan we daarna verder met het egaliseren en het leggen van de marmoleum.

 

 

Renovatie bestaande gebouw
Inmiddels zijn we gereed met de plafonds in de sportzalen. Nu zijn we bezig met het opwarmen van de stralingspanelen om warmte te creëren en de vloer te laten drogen. Aankomende week gaan we ook starten met de kleedlokalen. Er worden nog wat overtollige gaten dichtgemetseld en het eerste tegelwerk gaat gemaakt worden.

Samenwerking met Scaled Robotics
Op ons project vindt een samenwerking plaats met Scaled Robotics. Scaled Robotics focust zich op de digitale transformatie in de bouw. Met hun nieuwe technologie weten ze de fysieke en de digitale wereld met elkaar te verbinden. Informatie over het uitvoeringsproces wordt verzameld door middel van de rijdende robotmobiel. Via het online platform heeft het projectteam direct inzicht in alle afwijkingen op de bouwplaats. De meerwaarde: dankzij deze technologie kunnen we de werkzaamheden tijdens de uitvoering nauwkeurig toetsen aan het ontwerp, door Point Clouds te spiegelen aan de BIM modellen. Daarmee zien we sneller fouten, verloopt het productieproces sneller en hebben we minder faalkosten. Daarnaast levert dit een gedetailleerd naslagwerk op van het uiteindelijke gebouw.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Contact

De Rungraaf Leuvenlaan

De Rungraaf Koenraadlaan

De Rungraaf, Scholing en advies

Combinatie Jeugdzorg (MKD's Eindhoven, Veldhoven en Valkenswaard)